FAQ

Meest gestelde vragen over: uw bestelling

Is het mogelijk om mijn bestelling te annuleren?
Het annuleren van uw bestelling is niet mogelijk. Op het moment dat u de bestelling heeft bevestigd, wordt de bestelling meteen in gang gezet.
Kan ik nog een artikel toevoegen aan mijn bestelling?
Op het moment dat u de bestelling heeft bevestigd, wordt de bestelling meteen in gang gezet. Het is daarom niet mogelijk om artikelen aan de bestelling toe te voegen na het bevestigen van de bestelling.
Is het mogelijk om mijn bestelling te retourneren in één van de Baker Bridge winkels?
Het is momenteel nog niet mogelijk om uw bestelling te retourneren in één van de Baker Bridge winkels. U kunt uw retourzending, in originele verpakking, kosteloos naar het antwoordnummer sturen. Het artikel dient te allen tijde ongebruikt te zijn en, voor zomer mogelijk, verpakt in de originele verpakking met aangehecht prijskaartje of sticker. Het passen van kleding ziet Baker Bridge niet als gebruik.
Is het mogelijk om een artikel om te ruilen?
Indien u een artikel wilt ruilen voor een andere kleur of maat, dan retourneert u kosteloos het artikel dat u wilt retourneren. Het aankoopbedrag wordt op uw rekening teruggestort. Via de webshop bestelt u gemakkelijk opnieuw de juiste kleur of maat.
Is het mogelijk om het afleveradres van mijn bestelling te wijzigen?
Op het moment dat u de bestelling heeft bevestigd, wordt de bestelling meteen in gang gezet. Het is daarom niet mogelijk om het afleveradres van de bestelling te wijzigen na het bevestigen van de bestelling.
Is het mogelijk om mijn bestelling ook buiten Nederland te laten bezorgen?
Ja, wij bezorgen ook naar Belgïe. Alle via de webshop (www.bakerbridge.eu) geplaatste bestellingen worden verwerkt in en verzonden vanuit Nederland.

Meest gestelde vragen over: mijn account

Hoe maak ik een online account aan?
U kunt eenvoudig een online account aanmaken. Klik op 'mijn account' onderaan de pagina en vul uw gegevens in. Indien u alle gegevens correct heeft ingevuld, klikt u op 'verstuur' en wordt uw online account aangemaakt.
Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?
U kunt de persoonlijke gegevens van uw online account wijzigen door in te loggen op uw persoonlijke account. Klik op 'mijn account' onder aan de pagina. Door in te loggen komt u op de pagina waar uw persoonlijke gegevens staan vermeld. Klik vervolgens op 'adresboek' om uw persoonlijke gegevens te wijzigen.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?
U kunt online gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanmaken. Klik op 'mijn account' onder aan de pagina. Klik onder in het veld 'geregistreerde klanten' op het kopje 'Uw wachtwoord vergeten?'. Vul hier uw e-mailadres in en klik op 'verstuur'. Wij sturen u vervolgens een nieuw wachtwoord naar het door u ingevulde e-mailadres.